با توجه به اینکه سرمایه فوت بیمه گذار پس از فوت به وراث بیمه شده یا ذینفعی که توسط بیمه گذار تعیین میشود تعلق میگیرد لذا جزو ماترک وی نمیباشد تا بتوان آنرا توسط طلبکار توقیف نمود .
ماده ۲۴ قانون بیمه مقرر میکند: وجه بیمه عمر که باید بعد از فوت پرداخته شود، به ورثه قانونی متوفی پرداخته میشود مگر اینکه در موقع عقد بیمه یا بعدازآن در سند بیمه قید دیگری شده باشد که در این صورت وجه بیمه متعلق به کسی خواهد بود که در سند بیمه اسم برده شده است.
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه نیز موید این موضوع میباشد .
((سؤال
برابر مفاد قرارداد بیمه عمر منعقده بین قوه قضائیه و بیمه ایران به شرط فوت هریک از بیمهشدگان مبلغـی بابت غرامت فوت به افـراد تعیین شـده در فرم و در غـیر اینصـورت به وراث قانونی به نسبت مساوی تعلق میگیرد. در یکی از موارد به درخواست همسر مطلقه متوفی دستور توقیف اموال مرحوم حتی بیمه عمر صادر گردیده است. خواهشمند است دستور فرمائید بررسی ونحوه عملکرد در اینگونه موارد جهت اقدامات بعدی به این اداره اعلام فرمایند.
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
با توجه به این که در بیمه عمر، شخص میتواند به نفع یک یا چند نفر از وراث خـود یا شخـص ثالث بیمه شود و غرامت مربوط بعد از فوت به آنها پرداخت گردد، این غرامت از شمول عنوان ترکه متوفی خارج بوده و قابل توقیف بابت بدهی متوفی نمیباشد.))
نگارش از : سیدرضا پورطراح وکیل پایه یک دادگستری
در صورت هر گونه ابهام یا سوال یا نیاز به مشاره با وکیل پایه یک دادگستری با تلفن مشاوره ۹۰۹۲۳۰۱۰۰۵ ویژه استان تهران و ۹۰۹۹۰۷۰۶۹۶ سراسری جهت مشاوره با وکلای گروه حقوقی طرح نو از خط ثابت بدون کد تماس بگیرید