مشاوره حقوقی رایگان !!! آری یا خیر ؟
چرا در گروه حقوقی طرح نو مشاوره رایگان انجام نمی دهیم و ضمنا مشاوره رایگان را به شما توصیه نمی کنیم ؟
حتما شما نیز در سالهای اخیر بارها با اصطلاحاتی همچون مشاوره حقوقی رایگان ، مشاوره رایگان با وکیل دادگستری ، مشاوره تلفنی رایگان با وکیل پایه یک دادگستری برخورد نموده اید .
عباراتی که در دنیای مجازی ( اینترنت، اینستاگرام، تلگرام،پیامک ) و حتی متاسفانه دردنیای حقیقی ( اگهیها ی مجلات و روزنامه ها ، آگهیهای دیواری ) این روزها بسیار به چشم میخورد .
اما تاکنون از خود پرسیده اید که چرا یک خدمات تخصصی که نیازمند پشتوانه علمی و مطالعه وصرف ساعات بسیاری جهت دسترسی به اطلاعات و همچنین پرداخت هزینه بسیار از نظر زمانی و مالی به منظور دسترسی به منابع مطمئن میباشد بایستی رایگان ارائه شود؟
اگر قرار است وکیلی مشاوره رایگان ارائه نماید چرا همان وکیل بابت حق الوکاله مبالغ کلان مطالبه میکند ؟
صرفنظر ازمعدود همکارانی که باحسن نیت و درراستای ندای درون ،مشاوره حقوقی را به منزله زکات علم تلقی نموده و لذا از باب زکات آموزشی که دیده اند آنرا به رایگان در اختیارمتقاضیان میگذارند که عده این همکاران بسیار اندک و قلیل میباشند و نیز صرفنظر از همکارانی که در مراکز معاضدت قضایی اقدام به ارائه مشاوره رایگان از باب تکلیف قانونی و یا بصورت داوطلبانه می نمایند و دردوحالت فوق هرگز شما نمیتوانید هیچ آگهی از چنین همکارانی چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی با عنوان مشاوره رایگان مشاهده نمایید
متاسفانه باید اذعان نمود که اغلب چنین آگهیهایی معمولا توسط وکلا منتشر نمیشود . بلکه توسط افرادی نشر میگردند که با اندک اطلاعاتی و بدون داشتن مدرک معتبر علمی و یا بدون داشتن مجوز وکالت و مشاوره حقوقی ،خود را بعنوان متخصص معرفی نموده و با ارائه اطلاعاتی گمراه کننده راه را بر مراجعین دشوارتر می نمایندو سعی دارند با ارائه راهکارهایی کوتاه نسبت به جذب پرونده و معرفی وکلای مورد نظر خود به مراجعین به منظور اخذ پورسانت اقدام نمایند.
عده ای دیگر نیز که حتی برفرض وکیل بودن نمیتوان عنوان وکیل را بر ایشان نهاد بلکه افرادی هستند که به اشتباه عنوان وکیل را به عاریه گرفته اند با ارائه راهکارها و وعده هایی صرفا ” تلاش می نمایند تا به هر نحو ممکن مشاوره را به پرونده تبدیل نمایند . صرفنظر از اینکه امکان دفاع از موکل فراهم باشد یاخیر.
البته برخی دیگر از همکاران تازه کار نیز با نشر چنین آگهیهایی سعی میکنند تا با ارائه قیمتهای بسیار پایین حق الوکاله نسبت به جذب پرونده اقدام نمایند که اغلب کم تجربگی این همکاران نیز باعث تحمیل هزینه های هنگفت در مراحل بعدی و گاها” عواقب حقوقی جبران ناپذیر می گردد.
در حالیکه منطقی آنست که افرادی که با مشکلات حقوقی مواجه میشوند به متخصص حقوقی مجرب مراجعه و ضمن پرداخت حق المشاوره ، ابتدا با ارائه مدارک و مستندات و دلایل خود با وضعیت حقوقی و جایگاه خود در مشکل جاری آشنا شوند و با میزان موفقیت و عدم موفقیت خود دردعوی احتمالی یا مطروحه آشنا گردند و پس از آن با توجه به راهکارهای ارائه شده توسط مشاور و وکیل ارائه دهنده مشاوره و نیز مشورت با چند متخصص ووکیل دیگر نسبت به انتخاب فرد مطمئن و حاذق در خصوص مشکل حادث شده جهت وکالت امور خود اقدام نمایند و چه بسا با بررسی صورت گرفته به این نتیجه برسند که بهتر است از طرح دعوا و یا ادامه خصومت و دعوای حقوقی صرفنظر نموده و یا با طرف مقابل مصالحه نمایند .
با توجه به اینکه ارائه مشاوره صحیح ،مستلزم مطالعه و بررسی و تخصیص زمان و همچنین تجارب کافی در خصوص موضوع مشورت میباشد لذا انتظار مشاوره رایگان نه تنها انتظاری بدور از منطق و واقعیت است بلکه ممکنست فرد مشاوره گیرنده را با مشکلاتی مواجه سازد که هرگز با پرداخت چندین برابر حق الوکاله نمیتواند خسارات ناشی از آنرا جبران نماید .
لازم است بدانیم که همواره خدمات تخصصی و ارزشمند همچون کالاهای باارزش دارای بهایی متناسب با خدمات مورد نظر میباشند و لازم است برای دستیابی به آنها بهای آنرا پرداخت نماییم .
نویسنده : سیدرضا پورطراح